Szállítási feltételek

Megrendelés módosítása

Kérjük, megrendelésüket átgondoltan adják le, mert a rendelés módosításért 3.000 Ft,-+Áfa logisztikai díjat számítunk fel.

Számlázás

Kérjük a számlázási adatok pontos megadását, mert a számla elkészítését követően az adatokon már nem tudunk változtatni! Minden esetben az Önök által megadott, megrendeléskor véglegesített számlázási adatok fognak szerepelni a számlán.Bachl termékek szállítása

 • 1. Gyártó által szervezett helyszínre szállítás

 • 1.1. Forgalmazó telephelyére, vagy az általa megadott szállítási címre leszállított termékek fogadása és lerakása megrendelő feladata.
 • 1.2. A megadott szállítási cím megközelíthetőségének biztosítása Forgalmazó, átvevő feladata, ennek hiányában Gyártó jogosult –a megrendelővel, átvevővel egyeztetve– a szállítást egy másik lerakóhelyre teljesíteni.
 • 1.3. Amennyiben a BACHL hőszigetelő anyagok mennyisége –szállítási címenként – meghaladja a 20 m3 -t, Gyártó a szállításért szállítási díjat nem számít fel.
 • 1.4. Gyártó 20 m3 alatti tétel megrendelése esetén –szállítási címenként – 18.000 Ft +ÁFA szállítási díjat számít fel és számláz le Forgalmazónak.
 • 1.5. Amennyiben a megadott szállítási cím behajtási engedély köteles, és az Budapest területén kívül található, a behajtási engedély beszerzése a Vevő feladata.
 • 1.6. A megadott szállítási díj Magyarország területén belüli szállításokra érvényesek.
 • 1.7. Gyártó a címre szállítást a vonatkozó közlekedési rendszabályok betartásával (súly-, magasságkorlátozás, behajtási tilalom, illetve hogy a behajtás a gépjármű külső méretei alapján –a szerelvény 2,5m széles, 4,0m magas és 18m hosszú– lehetséges-e) vállalja.
 • 1.8. Különleges forgalom-technikai és időjárási körülmények (viharos szél, ónos eső, hó, stb.) esetén Gyártó jogosult a szállítási időpontot átütemezni.
 • 2. Csomagolási egységek

 • 2.1. Az alaptermékek fóliába csomagolva –a csomagolási egységeket az Árjegyzék tartalmazza– kerülnek átadásra, illetve kiszállításra.
 • A felsorolt díjtételek a szerződés időtartama alatt változhatnak, de ezt Gyártó a hatálybalépést megelőzően legalább 15 nappal közli Forgalmazóval.


Bakonytherm termékek szállítása

Egyedi szállítási díj, mely függ a szállítási címtől, és a szállító jármű tipusától(darus, fix platós). Lehetőség van gyári átvételre is a pápateszéri gyárban.


Balobau termékek szállítása

Amennyiben a megrendelt termékek értéke eléri a bruttó 305 000 Ft,-ot, abban az esetben a gyártó a megrendeléstől számítva 4 munkanapon belül díjtalanul házhoz szállítja a termék(ek)et.

305 000 Ft,- alatti megrendelés esetén az átvételi hely az üllői vagy a XVII.kerületi telephelyünk. Innen külön fuvardíj ellenében tudjuk kiszállítani a termékeket. A szállítási címen minden esetben segítség szükséges a lerakodáshoz.

A szállítást ponyvás kisteherautóval végzik, a megadott szállítási cím megközelíthetőségét a Vevőnek kell biztosítania. Amennyiben a megrendelt termékeket nem tudjuk lerakni, azokat visszaszállítjuk a gyárba, és a visszaszállítás teljes költsége a Vevőt terheli.


Barabás termékek szállítása

 • Egyedi szállítási díj, amely függ a szállítási címtől, és a szállító jármű tipusától is.(darus, fix platós autó)
 • Lehetőség van gyári átvételre is Kiskunlacházán vagy Veszprémben.

Bramac termékek szállítása

6 raklap megrendelése alatt a szállítási díj 12.700 Ft,- + ÁFA, 6 raklap felett díjtalan. Bramac padlólap megrendelése esetén 1 raklaptól díjtalan a szállítás.

Bramac 24 Futárszolgálat

Ennek keretében a Bramac Kft. vállalja kisebb mennyiségű, kartondobozba csomagolható rendszertartozék-elemek expressz kiszállítását az ország határain belüli címre.

A szolgáltatás díja

 • 0–30 kg-ig: 6.100 Ft,- + ÁFA
 • 30–60 kg-ig: 9.200 Ft,- + ÁFA
 • 60 kg felett egyedi megállapodás szerint

Bramac 48 szolgáltatás

E szolgáltatás keretében a Bramac Kft. vállalja a megrendelt betontermékek kiszállítását az ország határain belüli építési címre. A kiszállítás és lerakodás emelőhátfalas teherautóval történik.

A szolgáltatás díja 17.900 Ft,- + ÁFA/raklap (maximum 1 tonna/raklap).

Raklapos áruk lerakodása a szállítási címen daruval történik, melynek díja 1200 Ft,- + ÁFA/raklap. Ezt a díjat szintén a megrendeléskor, a vételárral együtt kell megfizetni.


Baumit termékek szállítása

Raklapos anyagok, vödrös termékek, tartozékok megrendelése esetén, amennyiben a megrendelés értéke eléri a 350.000 Ft,- + ÁFA összeget, a szállítás díjtalan.

Ez alatti rendelés esetén a szállítási díj címenként 20.000 Ft,-+ÁFA.

A gyártó fuvarköltség átterhelést (e-útdíjat) számláz minden zsákos és silós kiszerelésű termékekre, amelynek a díja 3900 Ft,- + ÁFA/tonna vagy m3.


Creaton termékek szállítása

Hódfarkú és hornyolt tetőcserepeknél 10 raklap alatt, sajtolt termékeknél 6 raklap alatt 12.500 Ft,- + ÁFA szállítási díjat számítunk fel.

A darus autó használati díja egységesen 3000 Ft,- + ÁFA / raklap valamennyi termék esetében. (kerámia, beton és szálcement) Daruzás csak olyan helyszínen lehetséges, amely a szállító tehergépjármű számára könnyen megközelíthető.

Amennyiben a helyszín nem megközelíthető, abban az esetben a vevőnek kell gondoskodnia másik lerakodó helyről. Az ezen okból felmerülő többletköltségek vagy az újra szállítás költségei kizárólag a vevőt terhelik.

A kizárólag szóló tehergépkocsival megközelíthető lerakodási cím esetén átrakási díjat számítunk fel, amelynek díja 900 Ft,- + ÁFA raklaponként.

Csomagküldés és kistételes kiszállítás díjai:

 • 0-25 kg - 4.500 Ft+ ÁFA/csomag
 • 25-250 kg - 6.500 Ft +ÁFA/csomag
 • 251 kg - 16.000 Ft +ÁFA/csomag

Frühwald termékek szállítása

 • Egyedi szállítási díj, amely függ a szállítási címtől, és a szállító jármű tipusától is.(darus, fix platós autó)
 • Lehetőség van gyári átvételre is Sóskúton vagy Békéscsabán

Leier termékek szállítása

Leier tetőcserép szállítás

Az ország teljes területére minimum 4 raklap rendelése esetén a szállítás díjtalan.

Raklapos áruk lerakodása a szállítási címen daruval történik, melynek díja 1300 Ft,- + ÁFA/raklap, ,illetve ha a helyszín nem közelíthető meg pótkocsis szerelvénnyel az előre egyeztetett átszedés költsége szintén 1300 Ft,- + ÁFA/raklap.

Ezt a díjat szintén a megrendeléskor, a vételárral együtt kell megfizetni.

A tetőcserép megrendeléseket vegyesen 24 tonna nyerges, 22 tonna darus, illetve MPL emelőhátfalas teherautókkal szállítják.

4 raklap alatti megrendelés esetén a szállítási díj:

 • 25.000 Ft,- + ÁFA/tonna/raklap

Emelőhátfalas teherautó esetén a szállítás a telekhatárig történik, ahol a megrendelőnek lehetővé kell tenni a futár kézi anyagmozgatóval történő lerakodását.

A szállítások szervezését minden esetben a gyári megrendelés visszaigazolásokon feltüntetett időpontok szerint vállalják.

Leier magasépítési betontermékek szállítása

A Leier Hungária Kft. tégla szállítást kizárólag teljesen kiterhelt (darus autó esetén 22 tonna, nyerges autó esetén 24 tonna) szerelvényre vállal.

A fuvar megrendeléseket a kívánt szállítási határidő előtt minimum 5-10 munkanappal kérjük írásban leadni.

Építkezési helyszínre történő szállítás esetén 1.300 Ft,- + ÁFA/raklap darus szállítási díjat számlázunk ki, illetve ha a helyszín nem közelíthető meg pótkocsis szerelvénnyel az előre egyeztetett átszedés költsége szintén 1.300 Ft,- + ÁFA/raklap. Budapest területére a behajtási engedély díja 5500,- + ÁFA/autó. Vidéki városok esetében, ha szükséges a behajtási engedélyt a Vevő intézi a helyi önkormányzatnál.

Leier kémény szállítás

A kémény értékétől függetlenül tartalmazza a kiszállítás és lerakodás díját is. A Leier szervezésében történő szállítások minden esetben emelőhátfalas gépkocsival történnek telekhatárig.

Leier tégla szállítás

Leszállított áraink a szállítás és az útdíj költségeit is tartalmazzák. A Leier Hungária Kft. szállítást kizárólag teljesen kiterhelt (darus autó esetén 22 tonna, nyerges autó esetén 24 tonna) szerelvényre vállal.

Leszállított árainkat termék és fuvar megbontásban számlázzuk. A fuvar megrendeléseket a kívánt szállítási határidő előtt legalább 5 munkanappal kérjük írásban leadni. Építkezési helyszínre történő szállítás esetén 1.300 Ft,- + ÁFA/raklap darus szállítási díjat számítunk fel, illetve ha a helyszín nem közelíthető meg pótkocsis szerelvénnyel, az előre egyeztetett átszedés költsége szintén 1.300 Ft,- + ÁFA/raklap.

Budapest területére a behajtási engedély díja 5500,- + ÁFA/autó. Vidéki városok esetében, ha szükséges a behajtási engedélyt a vevő intézi a helyi önkormányzatnál. A fuvar megrendeléseket a kívánt szállítási határidő előtt minimum 5-10 munkanappal kérjük írásban leadni.

A Leier mesterfödém gerenda, üreges, előfeszítet födémpalló, mesterpanel, lépcső, mélyépítés, környezettechnika, vasútépítés, Durisol zajárnyékoló falrendszerek körébe tartozó termék szállítására egyedi szállítási díjakat kérünk a gyártótól.

Minden Leier termék átvehető személyesen is az azt gyártó üzemben.


Mapei termékek szállítása

A Mapei áruk szállításával, árukezelésével kapcsolatos általános kondíciók

Magyarországon a zökkenőmentes kiszolgálás érdekében heti rendszerességgel terítő járatokat indít a Mapei Kft. központi telephelyéről, Sóskútról.

Az ingyenes szállítás egyik feltétele a minimum bruttó 457.200 Ft,- értékű vásárlás. A rendeléseket minden munkanap 12:00 óráig összegezzük, ezeket továbbítjuk a Mapei Kft. részére, és amennyiben a megrendelt termék(ek) készleten vannak, úgy az árut 72 órán belül házhoz szállíttatjuk a gyártóval. Olyan kiszállítási igény esetén, amikor a megrendelés értéke nem éri el a bruttó 457.200 Ft,-ot, 18.000 Ft,-+ÁFA/raklap szállítási költséget számítunk fel. A pontos fuvarteljesítésről lehetőségeink szerint írásos visszaigazolást adunk. 

Projektre, építési helyszeníre történő szállítás (házhoz szállítás) terítőjáratban, 40 tonnás, pótkocsis autóval történik, igény esetén darus gépkocsi is kérhető. Ezt kérjük külön jelezni felénk. 

A kiszállítás munkaidőben történik.

Olyan szállítási cím esetén, amely megközelítéséhez bármilyen engedély szükséges, annak beszerzése a Vevő feladata. Budapest területén belül, az egyedi / védett övezetekné l(Vár és környéke, Margit-sziget) külön behajtási engedély szükséges, melynél a szállítási idő megnövekedhet. Abban az esetben, ha 1-1 rendelés teljesítése fizikailag, vagy egyéb módon korlátozott, a szállítást végző gépjármű részére (például meredek vagy szűk út, magasságkorlátozás stb..), a Vevő feladata a lerakodás helyszínének megfelelő biztosítása. Amennyiben a terület nem megközelíthető, a Vevő feladata új rakodás cím megjelölése, biztosítása. Zárt területekre történő szállítási igények esetén, (például repülőterek, börtönök, erőművek) amelyekhez a bejutás engedélyhez között, ennek biztosítása a Vevő feladata.

Vidéki útvonalbehajtási engedély köteles szállítások esetén, amennyiben a Vevő ennek ügyintézést nem vállalja, úgy az ügyintézési idő miatt szállításunkat nem tudjuk a megadott időre teljesíteni. Az engedélyek költsége a Vevőt terheli. Lehetőségeinkről írásos visszaigazolásban értesítjük a Vevőt. A rendelésben megadott szállítási címtől a szállítás napján eltérni már nincs lehetőség az EKÁER és egyéb rendelkezési követelmények miatt. Amennyiben az áru átvétele a rendelésben megadott szállítási címen nem megoldott, az árut visszaszállítjuk a Mapei kft. telephelyére, melynek költségei a Vevőt terhelik. Téli időszakban fagyveszélyes terméket nem szállítunk.

A szállítás ponyvás, nem önrakodós terherautókkal történik, rakodó személyzet nélkül. A rakodásnál minden esetben segítség szükséges, a gépkocsi vezető nem pakol. Amennyiben egyéb igény van (például önrakodós hátfalas, önrakodós darus autó), kérjük megrendeléskor jelezze felénk. A darus és emelőhátfalas szállításoknál alkalmas platform esetén csak közvetlenül a gépjármű mellé történő lerakodás biztosított.

Gyári átvétel

Lehetőség van a megrendelt termékek gyárban történő átvételére is.

 • 2040 Budaörs, Sport u. 2-4.
 • 2039 Sóskút, 063/15, Külterület.

Masterplast termékek szállítása

Megrendelés, szállítás, áru átvétel, lerakodás:

1 Az Eladó a termékeket a Megrendelő telephelyére, vagy az általa megadott rendeltetési helyre, de kizárólag Magyarország területén belül bruttó 228 600,- Ft rendelési érték felett, - az alábbi csomagolási díjtól eltekintve - ingyenesen leszállítja. A szállított mennyiségeknek szállítási címenként kell a minimális bruttó 228 600,- Ft értéket meghaladniuk. Az Eladó az alábbi termékek rendelése és leszállítása esetén csomagolási díjat számít fel: - Thermomaster Fix ragasztó - Thermomaster Prémium Fix ragasztó - Thermomaster Rock ásványi ragasztó - Flex csemperagasztó A csomagolási díj 1800,-Ft+ÁFA / raklap. Az Eladó a csomagolási díjat a termék vételárával együtt számlázza ki a Megrendelő felé. Amennyiben a rendelési érték a bruttó 228 600,- Ft-ot nem éri el az Eladó jogosult nettó 25.000,- Ft szállítási költséget a megrendelő részére kiszámlázni.

2. Az ingyenes szállítási szolgáltatás pontosan egy rendelés, egy címre történő, egyszeri szállítása esetén érvényes, amennyiben a 1. pontban megadott rendelési minimum érték teljesül! A megrendelő hibájából meghiúsult áruátvétel miatt jelentkező ismételt szállítási igényt csak és kizárólag fuvardíj ellenében tudjuk teljesíteni! A megismételt szállítás pontos fuvardíj költségének kialakítása minden esetben egyedileg kerül meghatározásra! Amennyiben, a megrendelő ezt kalkulációt elfogadja, akkor ez a tétel fuvarozási szolgáltatásként fog a számlájában megjeleni. Amennyiben második esetben is a Megrendelő miatt hiúsul meg az áru átvétel, több kísérletet az eladó annak teljesítésére nem tesz! Ez esetben a második szállítás fuvardíja az áruátvétel teljesítésétől függetlenül is minden esetben leszámlázásra kerül Megrendelő felé.

3. Megrendelő a kiszállítást megelőző munkanap 10 óráig minden további következmény nélkül törölheti, visszamondhatja vagy módosíthatja a kiszállítást. Ezen igényét minden esetben írásban kell a vevőszolgálat felé jeleznie! Sajnos a megadott időpont után történő változtatási kéréseket már nincs lehetőségünk figyelembe venni.

4. A termék leszállítása mindig az érvényben lévő túrabeosztásban megjelölt napon történik.

5. A megrendelésen egyedi szállítási ütemezés is feltüntethető. Ha a szállítási ütemezés a visszaigazolásban nincs feltüntetve, akkor a szállítás automatikusan a következő szállítási túranapon történik.

6. Ha az Eladó rendkívüli okból kifolyólag nem tud a Megrendelő szállítási igényének eleget tenni, akkor azt a szállítást megelőzően visszaigazolja.

7 A Megrendelő, illetve megbízottja az áru mennyiségét és minőségét az átadás-átvételkor nyomban köteles ellenőrizni, esetleges kifogását köteles az szállítólevélen feltüntetni.

8. A Megrendelő az áru átvételét a szállítólevélen, nevének nyomtatott betűvel, olvasható módon történő leírásával és aláírással valamint bélyegzéssel igazolja.

9. Mennyiségi reklamációt az áru átvétele után az Eladó nem fogad el.

10. Megrendelő vállalja, hogy az Eladó fuvareszközéről történő lerakodásban közreműködik, külső helyszín esetén ahhoz segítséget biztosít!

11. Megrendelő tudomásul veszi, hogy a szállítási címre történő szállítás esetén amennyiben az áru lerakodásának megkezdése a megérkezéstől számított 30 percen belül nem kezdődik meg, Eladó nettó 5.000,- Ft várakozási díjat számít fel minden megkezdett félóra után!

12. A Megrendelő a megrendeléskor közli különleges igényét (különleges igény, ha eltér az szokásos gyakorlattól), mint pl.: a telep megközelítési lehetősége megváltozik – különös tekintettel az útfelbontásra, útlezárásra, útelterelésre, ill. súlykorlátozásra.

13. Amennyiben a szállítási cím megközelítéséhez bármilyen engedély szükséges, ennek beszerzése a Megrendelő kötelezettsége.

14. Megrendelő tudomásul veszi, hogy amennyiben a szállítás jogszerű végrehajtásához hatósági díj megfizetése szükséges akkor ennek értékét a Megrendelő köteles viselni. Az Eladó által végzett ügyintézési átalánydíj – hatósági engedélyenként - egységesen 2500 Ft/db + áfa. Amennyiben a tényleges hatósági díj ezt az összeget meghaladná, a Megrendelő a ténylegesen felmerülő díjat köteles az Eladónak megfizetni. Továbbá a Megrendelő tudomásul veszi, hogy a szállítás teljesítése a megfelelő engedélyek beszerzésének függvényében az egyedi szerződésben rögzített időpont helyett, az illetékes hivatal eljárási határidőtől függően eltérő lehet.

15. A gyártó a megrendelést csak rendkívüli esetben nem teljesíti a várt határidőre. Ezen esetek különösen: a termék speciális volta, rendkívül nagy mennyiségű áru megrendelése, alapanyag hiány, gyártási probléma. Ez esetekben a gyár a késedelmet jelzi, és nem vállal a szállítási késedelemért felelősséget. Garancia:

16. A gyártó garantálja, hogy az általa forgalmazott termékek a hatályos szabvány (magyar illetve EU) előírásainak megfelelnek, a termékekről Teljesítménynyilatkozatot, Biztonsági Adatlapot, Műszaki Adatlapot állít ki. Ezen dokumentumok az gyártó weboldalán (www.masterplast.hu) is elérhetőek.

17. Eladó nem vállal felelősséget olyan termékfelelősségi vagy szavatossági igényért, amely abból adódik, hogy Megrendelő a terméket nem megfelelő körülmények között tárolta, illetve a minőség-megőrzési időt túllépve értékesítette a terméket.

 Visszáruztatás:

 • 18. A Megrendelőnek lehetősége van arra, hogy a szállítás napján, indokolt esetben az gyártó cég járműről ne vegye le az árut. Indokolt eset pl.: ha az áru a szállítás közben megsérült. Ez esetben a visszaküldött áru nem kerül kiszámlázásra.
 • 19. Ha a Megrendelő korábban leszállított árut szeretne vissza szállíttatani, akkor a visszaküldési szándékát külön előre jelezni kell a rendelésfelvétel részére, a visszaszállítás csak a gépkocsivezetőnél levő Visszaigazolásnak megfelelően történhet.
 • 20. Az Eladó és a gyártó fenntartja magának azt a jogot, hogy a téves rendelésből keletkező, vagy feleslegessé vált áruk visszavétele esetén a Megrendelőt terhelő kezelési költséget számoljon fel. A kezelési költség mértéke a visszáruzott áru teljesítéskori ellenértékének 20%-a.
 • 21. A gyártó csak abban esetben szállítja vissza az árut, ha az sértetlen, ép, a szállítási kiszerelésben és csomagolásban van, valamint a szavatossági idejéből hátralévő idő eléri a 3 hónapot.
 • 22. A gyártó cég nem vásárol vissza egyedi igényekre gyártott terméket, pl.: színesre kevert vakolat.

Minőségi reklamáció:

 • 23. A szállítás követően, a Megrendelő telephelyén (nem beépített termék esetén), az átvételkor észre nem vett minőségi hibát a Megrendelő a hiba felfedezését követő 1 munkanapon belül köteles az Eladóval írásban közölni. Az Eladó a minőségi kifogást 8 munkanapon belül kivizsgálja, melynek során a felek jegyzőkönyvet vesznek fel.
 • 24. A hibás termékeket külön kell tárolni, azokat értékesíteni, felhasználni, beépíteni nem szabad. Az ilyen termék felhasználásából és beépítéséből keletkező felelősség és költség a Megrendelőt terheli.
 • 25. Minőségi kifogást a továbbértékesített (beépített) termék esetében is a Megrendelőnek kell az Eladó felé, lehető leghamarabban írásban kiállítania.
 • 26. A reklamációnak az alábbi adatokat kell tartalmaznia: a kifogásolt termék neve, mennyisége, vásárlás dátuma, az Eladó Eladólevelének, vagy számlájának száma, a megtekinthetőség helye, a kapcsolattartó (kivitelező, fogyasztó) elérhetősége, a hiba leírása.
 • 27. A agyártó az írásban beérkezett reklamáció kivizsgálását 8 napon belül megkezdi, melynek során a felek jegyzőkönyvet vesznek fel. Árak, árváltozás:
 • 28. Az árak egy helyszínre történő szállítást, valamint az 1. pontban foglalt költségeket foglalják magukba. A Megrendelő hibájából szükségessé váló újabb szállítás költsége a Megrendelőt terheli.

Murexin termékek szállítása

A szállítási szolgáltatás térítés ellenében vehető igénybe, csak Magyarország területén belül.

A szállítás díja bruttó 317.500 Ft értékű(termékek ára) megrendelés alatt bruttó 24.130 Ft/fuvar/cím, felette díjtalan.

Figyelem! A termékek kiszállítása 40 tonna össztömegű gépjárművel történik, a gyártó Budapest területére a behajtási engedélyt központilag intézi, Budapesten kívül a megrendelő feladata a behajtási engedély beszerzése. Amennyiben a szállítási cím behajtási engedély köteles, ezt kérjük felénk előre jelezni, és a szállítás megkezdése előtt megküldjük a szállító gépjármű rendszámát.

A szállító a megrendelt termékeket a megrendelésben meghatározott helyen köteles átadni. A fuvareszközre történő felrakodás a szállító, a lerakodás a megrendelő kötelezettsége. Darus gépkocsival történő kiszállítás, illetve a szállító általi lerakodás külön térítés mellett lehetséges.

Raklap mennyiségek megrendelése esetén:

 • A raklapos mennyiségek rendelése a Megrendelő által leadott megrendelésekből külön szállítási tételnek minősülnek, és más szabályok vonatkoznak rá, mint a többi termékre.
 • A termékek raklap mennyiségben történő megrendelése gyári szállítással, ütemezetten történik a Szállító visszaigazolása alapján.

Megrendelések nem raklapos termékek esetén:

 • A bruttó 100.000 Ft,- feletti megrendelési értéknél a megrendeléseket Szállító a mindenkor érvényes túraterve alapján teljesíti. A túratervtől eltérő szállítás Megrendelő költségén, külön megállapodás alapján lehetséges. A bruttó 100.000 Ft,- rendelési értékbe a raklap mennyiségben rendelt termékek értéke nem számít bele.
 • A bruttó 100.000 Ft,- alatti megrendeléseket Szállító kizárólag külön, a Megrendelővel előre megállapodott módon és költségen teljesíti. Ezen megrendeléseket külön megállapodás hiányában a minimum rendelési érték elérésekor a túratervnek megfelelő napon teljesítjük.
 • A Murexin Kft. által forgalmazott kereskedelmi termékek (pl.: az ESS hőszigetelő rendszerek termékcsoport hőszigetelő lemezek, tartozékok és profilok; szerszámok, marketing anyagok; kvarchomok stb.) megrendelése esetén mind a szállítási díj, mind a szállítási határidő meghatározása egyedi megállapodás alapján történik.

Megrendelő egyéb, vételáron felüli esetleges költségei:

 • Daruzási költség: 5.000 Ft,-/óra + ÁFA
 • Emelőhátfalas autó: 5.000 Ft,-/óra + ÁFA
 • Kézzel történő lerakodás költsége: 2.000 Ft,-/óra/fő + ÁFA

Az ilyen jellegű kéréseket minden esetben kérjük a megrendelésen feltüntetni.

Göngyöleg:

A termékek ára a göngyöleg árát nem tartalmazza.

 • EUR raklap betéti díja: 5.900 Ft,-/raklap + ÁFA
 • EUR raklap csomagolási és használati díja: 3.500 Ft,-/raklap + ÁFA
 • Konténer betéti díja: 50.000 Ft,-/db + ÁFA
 • Konténer használati díj: 3.000 Ft,-/db + ÁFA
 • Csomagolási díj: 0 Ft

A szállító csak a 2 hónapon belül visszaszállított, ép, rendeltetésszerű használatra alkalmas raklapot, konténert köteles visszavenni.


Porobrick termékek szállítása

Egyedi szállítási díj, mely függ a szállítási címtől, és a szállító jármű tipusától(darus, fix platós). Lehetőség van gyári átvételre is a mályi téglagyárban.


Rigips termékek szállítása

Telephelyi átvétel lehetséges Üllőn, vagy kérje ajánlatunkat környékbeli szállítás esetén.


Rockwool termékek szállítása

A szállítási szolgáltatás térítés ellenében vehető igénybe. A ROCKWOOL Hungary Kft. 6 raklaptól az ország területére díjmentesen szállít. A díjmentes szállítás feltétele, hogy a szállítási cím pótkocsis-ponyvás nagyteherautóval megközelíthető legyen, és a lerakodásnál, mivel a termék nem daruzható, legalább 2 fő közreműködjön.

Amennyiben a megrendelt termékek mennyisége nem éri el a 6 raklapot, a szállítás díja 15 000 Ft,-+ÁFA/raklap.

Szóló autóval történő szállítás esetén 15 000 Ft,-+ÁFA/forduló felárat számítunk fel.

A termékekből csak egész raklap rendelhető, raklapbontás nem lehetséges.

Figyelem! A lerakodásról minden esetben a Vevőnek kell gondoskodnia.

Amennyiben behajtás köteles a szállítási cím, ezt kérjük felénk jelezni, és a szállítás megkezdése előtt megküldjük a szállító gépjármű rendszámát. Amennyiben a Rockwool által megbízott fuvaros jelzi, hogy a szállítási cím nagyteherautóval nem megközelíthető, úgy a Vevő köteles másik lerkaodási címet megadni, ellenkező esetben megrendelését tárgytalannak tekintjük, a befizetett összeget visszautaljuk. Figyelem! A termékek kiszállítása 40 tonna össztömegű gépjárművel történik. A gyártó Budapest területére a behajtási engedélyt központilag intézi, Budapesten kívül a megrendelő feladata a behajtási engedély beszerzése.

Vevő a szállítást megelőző 72 óráig jogosult a megrendelés, szállítási szolgáltatás lemondására. A szállítás megkezdése elütt 72 órán belül, a Vevő részéről érkező szállítási szolgáltatás módosítása vagy lemondása esetén az Eladó jogosult ezzel kapcsolatban felmerült költségei továbbszámlázására.

Ha az áru átvételének címe nem egyezik meg a számlázási címmel, a Vevő köteles megadni az áruk átvételi helyét, és megnevezni az átvevőt, valamint megadni annak elérhetőségeit.

Teljesítés szállítási szolgáltatás nélkül

A Vevő előre egyeztetve az Eladóval be tudja rendelni az Eladó telephelyére az árut, abban az esetben, ha a rendelt termékek mennyisége nem éri el a 7 raklapot (díjtalan szállítást), és a berendelt árut eltudja szállítani Eladó telephelyéről. Ilyenkor az Eladó kiegészíti a Vevő megrendelését, hogy a Vevő minél kedvezőbb áron tudja megvásárolni a terméket, de ez csak mindkét fél jóváhagyásával jöhet létre.

Raklapok kezelése

A termékek egyutas eldobható raklapra vannak csomagolva. Betétdíjuk nincs.


Semmelrock termékek szállítása

 • A termékeket a gyártó kiszállítja az ország bármely területére. A díj szilárd útburkolattal megközelíthető szállítási címenként és fordulónként (0-22 tonna) értendő, nem tartalmazza az esetleges behajtási engedély költségeit
 • Lehetőség van gyári átvételre is Ócsán vagy Felzsőzsolcán.

Semmelrock termékek szállítási díja:

 • 1-12000 kg-ig: 30.000 Ft,-+ÁFA
 • 12001-20000 kg-ig: 8.000 Ft,-+ÁFA
 • 12-22 tonna között, nyerges autóval kért rendelések esetén 8.000 Ft,+ÁFA
 • útdíj hozzájárulás 900 Ft,-+ÁFA/ raklap
 • daruzási díj 1.200 Ft,-+ÁFA/raklap

Terrán termékek szállítása

4 raklap mennyiséget el nem érő megrendelés esetén a szállítási költség felszámításra kerül, melynek értéke 12.000 Ft,- + ÁFA.

 • Terrán futár 800 mm-ig és 30 kg-ig, termékek szállítási díja: 4.300 Ft,- + ÁFA
 • Terrán futár 800 mm-ig és 60 kg-ig, termékek szállítási díja: 7.700 Ft,- + ÁFA
 • 800 mm fölötti vagy 200 kg-ot meghaladó súlyú termékek raklapon szállítva: 13.900 Ft.+ÁFA
 • Csomagolási díj/rendelés: 5000 Ft,- + ÁFA

Tondach termékek szállítása

 • Szállítási díj: 1-6 raklap: 10.000 Ft,-+ÁFA / szállítási cím
 • 7 raklap feletti megrendelés esetén a szállítás díjtalan (Tondach ÁSZF szerint)
 • Lerakási költség bármely termék esetén: 1.200 Ft,-+ÁFA / raklap
 • Útdíj: 900 Ft,-+ÁFA / raklap
 • Raklap betéti díj: 6.500 Ft,-+ÁFA / raklap
 • Raklap csomagolási díj: 1.600 Ft,-+ÁFA / raklap

Ursa termékek szállítása

1. Gyártó által szervezett helyszínre szállítás

 • 1.1. Forgalmazó telephelyére, vagy az általa megadott szállítási címre leszállított termékek fogadása és lerakása megrendelő feladata.
 • 1.2. A megadott szállítási cím megközelíthetőségének biztosítása Forgalmazó, átvevő feladata, ennek hiányában Gyártó jogosult –a megrendelővel, átvevővel egyeztetve– a szállítást egy másik lerakóhelyre teljesíteni.
 • 1.3. Amennyiben az Ursa hőszigetelő anyagok mennyisége –szállítási címenként – meghaladja az 5 egész raklapot, Gyártó a szállításért szállítási díjat nem számít fel. 5 raklap alatti mennyiség megrendelése esetén telephelyi átvétel lehetséges.
 • 1.4. Amennyiben a megadott szállítási cím behajtási engedély köteles, és az Budapest területén kívül található, a behajtási engedély beszerzése a Vevő feladata.
 • 1.5. A megadott szállítási díj Magyarország területén belüli szállításokra érvényesek.
 • 1.6. Gyártó a címre szállítást a vonatkozó közlekedési rendszabályok betartásával (súly-, magasságkorlátozás, behajtási tilalom, illetve hogy a behajtás a gépjármű külső méretei alapján –a szerelvény 2,5m széles, 4,0m magas és 18m hosszú– lehetséges-e) vállalja.
 • 1.7. Különleges forgalom-technikai és időjárási körülmények (viharos szél, ónos eső, hó, stb.) esetén Gyártó jogosult a szállítási időpontot átütemezni.

2. Csomagolási egységek

 • 2.1. Az alaptermékek fóliába csomagolva –a csomagolási egységeket a termékek ára tartalmazza– kerülnek átadásra, illetve kiszállításra.

A felsorolt díjtételek a szerződés időtartama alatt változhatnak, de ezt Gyártó a hatálybalépést megelőzően legalább 15 nappal közli Forgalmazóval.


Velux termékek szállítása

Telephelyi átvétel lehetséges.